Από το Blogger.
RSS

Μπραντάδα η Σαντορινιά


Μια συνταγή για παστό μπακαλιάρο, από το όμορφο νησί μας!
  • 1 φύλλο παστού μπακαλιάρου σε μέτριες μερίδες -
  • Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα -
Για τη σκορδαλιά -
  • 4-5 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες -
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου -
  • 3-4 κουτ. σούπας ξύδι -
  • Ελαιόλαδο -
Για τη σάλτσα -

  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες -
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας -
  • Λίγη ζάχαρη -
  • Αλάτι και πιπέρι -
Ξαρμυρίζω τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό. Την επόμενη ξύνω τα λέπια του, τον στραγγίζω καλά, τον στεγνώνω με απορροφητικό χαρτί, τον αλευρώνω και τον τηγανίζω σε μπόλικο καυτό λάδι.
Τον αραδιάζω σε πυρέξ και τον αφήνω να περιμένει.
Ετοιμάζω τη σκορδαλιά χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να έχω έναν πολτό λείο και σχετικά σφιχτό.
Για τη σάλτσα, βάζω σε σκεύος το ελαιόλαδο και προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και αφήνω για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί η σάλτσα.
Κατόπιν μέσα στη σάλτσα, ρίχνω τη σκορδαλιά και τα ενσωματώνω καλά ανακατεύοντας, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Περιχύνω με τη σάλτσα ντομάτας και σκορδαλιάς τον μπακαλιάρο, πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά, ώστε να δέσει περισσότερο η σάλτσα και να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρω αν θέλω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip: Τη σκορδαλιά μπορείτε να την φτιάξετε και με πατάτα, στη Σαντορίνη την φτιάχνουν και με τους δύο τρόπους.
Καλή επιτυχία και καλή μας όρεξη!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου